Om oss

Att vara gäst hos oss
Hemma hos oss i vår matstudio är det ständigt något gott som lagas eller bakas! Ibland är det till våra gäster men till stor del är det för foto- och filmproduktioner.

Då och då tycker vi att det är trevligt att ta emot gäster som kommer hem till oss och konfererar, äter och har det trevligt. Vi vill att det ska kännas hemma, för det är hemma. Även om vi tycker om att laga finare måltider så kan man sitta bekvämt och avslappnat, man kan få såskastrullen på bordet, för kan man få för mycket sås? Nej. Likaså så får man gärna slicka ur tallriken om man vill, om sällskapet är bekväm med det förstås.
Ni kliver in er vår hall, tar av er skorna och skuttar snabbt uppför trapporna in i vår matstudio. Där äter ni bara gott, eller är med och lagar mat eller har ett kreativt möte. Vad ni än gör hos oss så ska vi se till att ni får en oförglömlig upplevelse.
Glöm inte heller av att njuta av vackra Åkeröfjärden och den vackra naturen utanför fönstret.


Min Matstudio

Jag hade under många år drömmar om att få rita och bygga ett hus med matstudio, allra helst skulle det ligga vid havet. På hösten 2014 köpte jag en tomt, vackert beläget vid Åkeröfjärden på Rådmansö. Där och då började mitt drömprojekt och i slutet av 2015 stod huset och matstudion klar.
Det är ett modernt 2-våningshus där vi bor på det nedre planet och har matstudion på övre plan.

Mattias bakgrund
Jag gick ut restaurangskolan 1992 och började sedan min kockbana på Berns Salonger i Stockholm. Drygt tre år senare bar det iväg till Järnet Matsal och Bar i Gamla Stan och därefter till Karin Fransson på Hotell Borgholm. Nästa viktiga och stora stopp blev på Villa Söderås där jag var kökschef under sex år.

2006 startade jag Modern Gastronomi som jobbar med bland annat receptproduktion och matstyling samt måltidsutveckling, utbildningar och events.

Äventyret fortsätter och idag är jag kock, kokboksförfattare, föreläsare och måltidsinspiratör och har erhållit en rad prestigefyllda uppdrag i form av gästspel på större middagar. Jag har gästat tv- och radioprogram, pratat kärleksmat och vikten av att kommunicera med mat samt skapat recept för dagspress, magasin, radio, webben och tv. Jag ligger även bakom en mängd spännande smaker och koncept som finns ute på marknaden idag.

Jag är också känd under namnet Fredagskocken ®. Namnet fick jag då jag varje fredag i över fem år gästade Adam Alsing och Gry Forsell i Mix Megapol. Idag kan du bl.a. se mig som gäst i TV-4´s Nyhetsmorgon och i matmagasin som Allt om Mat.

Min matfilosofi
Jag ser mat, dryck och måltid som vetenskap, konst och estetik. Jag älskar att laga god och äkta mat lika mycket som jag älskar att äta och dricka gott. Jag känner total kärlek till måltiden och hoppas att kunna få andra människor att känna likadant.

Recepten som jag producerar vill jag ska kännas lekfulla och passa alla oavsett din tidigare erfarenhet i köket. Utmaningen för mig är att skapa så enkla recept som möjligt med så spännande smaker som möjligt.

Det är också viktigt att sprida kunskap kring mat och miljö. Jag väljer att jobba med så mycket närproducerade, ekologiska råvaror och MSC-märkt fisk som möjligt, både för smaken men också för en hållbar miljö.

Mitt arbetsteam
Med mig har jag idag ett stort gäng kreativa och namnkunniga kockar, som alla hjälper mig att fortsätta inspirera till ett roligare och godare liv.

Dessutom samarbetar jag med några av landets – och därmed världens – bästa dryckesexperter:
• Andreas Larsson – svensk, nordisk, europeisk och världsmästare i sommelerie.
• Richard Juhlin – erkänd som världens främsta champagneexpert.

Allt för att ge ytterligare en dimension inom både mat och dryck!